keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Reipas poika

Eilen loppui meidän kesäloma ja ohjatut treenit käynnistyivät.
Nythän sitä ollaan jo niin isoa poikaa, että eskari on menneen talven lumia ja ollaan siirrytty ekaluokalle.
Tokoa siis treenataan, uudessa ryhmässä, uuden (aivana huipun) ohjaajan ohjaamana.

Iltapäivällä ennen treenejä päätin käyttää taas tilaisuuden hyväkseni, kun kerran sivistyksen parissa oltiin, ja käytiin Hämeenlinnan linnanpuistossa kävelyllä.
Aluksi tuo I Love Kaikkia Ihmisiä- koiruus yritti ryysiä jokaisen vastaantulijan tai edessä kulkijan luokse, koirat eivät kiinnostaneet. Loppulenkistä kuitenkin ÄP "käskyllä" luopui ajatuksesta ja jatkoi matkaa niin kuin ihmisiä ei olisi ollutkaan.
Autoista tuo ei välitä ja matkustaa jo itsekin ilman huonovointisuutta. Hihnassa kulkee kauniisti vetämättä, mikä on pienoinen ihme kun mietii kuinka vähän tuo on pienen elämänsä aikana ehtinyt olla hihnaan kytkettynä.

Vaikka treenit pidettiin keskellä jos jonkin näköistä häiriötä ja oli uudet hajut, ihmiset ja koirat niin silti tuo jaksoi keskittyä tosi hienosti.
Keskitytään tällä hetkellä seuraamiseen ja perusasentoon. Perusasennossa ollaan vähän jumissa, tai oltiin. Takapään käyttö oli/on Goralla melko kankeaan ja se teki aika suuren kiepin kiepsahtaessaan etukautta sivulle. Saatiin ohjeet takapään käytön parantamiseen ja niillä mennään. Nopsasti tuo näyttää tuon uudenkin tyylin sisäistävän, varsinkin kun siellä takaraivossa on jo se ajatus perusasennosta, nyt sinne siirrytään vain hiukan toisella tavalla.  Tänään aamusella kun treenattiin niin yhden nakin verran täytyi "tahkota" ennen kuin herra käsitti mitä haluan sen tekevän.
Muitakin harjoitteita voitasiin varmaan ottaa mukaan "ohjelmistoon" takapään käytön parantamiseksi. Täytyy tutkia asiaa netin ihmeellisestä maailmasta :)

Kyllä se tästä. Vajaan kuukauden päästä soisi kuitenkin em. liikkeiden olevan jotensakin hallussa. Tavoitteena on päästä treenaamaan syksyksi  koirakerhomme isompien pentujen ryhmään ja ryhmään pääsyn edellytyksenä (sen lisäksi tietenkin että mahdumme mukaan) on läpäistä tasokoe. Istuminen, maahanmeno, paikallaolo ja luoksetulo ei tule tuottamaan ongelmia. Mitään huimia suorituksia tuossa tasokokeessa ei tietenkään vaadita, kun pennuista on kyse, mutta jännittäähän se silti - varsinkin kun on sellainen jännittäjä luonteeltaan :)
Kyllä se hyvin menee! Vaikka Gora ei varsinaisesti ole mikään ruudinkeksijä, niin sen ahneen pikkupossun olen saanut siitä kaivettua esiin - ja sillä mennään. Leikin kanssa tehdään edelleen hommia ja sitä en vielä palkkaamisessa käytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti