torstai 3. heinäkuuta 2014

Puudeli mätsärissä

Eilen ajaessani Goran kanssa mätsäriin näin silmissäni kuinka se on aivan kierroksissa väenpaljoudesta ja sellaisista koiramääristä enkä saisi siihen mitään kontaktia,  kompuroin kehässä koiraan, en saa Goraa seisomaan, se ei näytä hampaitaan jne. Vähän jänskätti, kun tilanne oli meille molemmille ihan uusi. Itse olen joskus vuonna kivi ja keppi ollut mätsärissä katsomassa, mutta siinä onkin sitten kaikki mitä minä niistä tiedän.

Koiria oli paljon, pelkkiä pentuja 50kpl. Gora oli kuin kotonaan siellä vilinän keskellä, eikä korvaansa lotkauttanut muille koirille, ei edes niille räksyttäville.
Kehässä tuo yllätti aivan täysin! Seisoi upeasti, otti tuomarin vastaan ystävällisen asiallisesti, näytti hampaansa ilman mitään venkoiluja (miksi se venkoilee minulle täällä kotona??), antoi muutenkin kopeloida ja pysyi jopa kopeloinnin aikana seisomassa. Ravasi, eikä suinkaan laukannut/loikkinut/repinyt hihnaa. Mahtavaa!! Mikään näistä ei ollut itsestään selvyys tuonne mennessä, koska ollaan niin vähän harjoiteltu yhtään mitään näyttelyn kevätjuhlaliikkeitä. Näyttelypaikallakin käytin häiriön hyödyksi ja treenattiin perusasentoa :)

Parina meillä oli ihana pikkuruinen bichon frice, jonka kanssa seurusteltiin kehää odotellessa. Me napattiin sininen nauha ja minä olin jo lähdössä kotiin, kun bichonin omistaja opasti ettei vielä sovi lähteä :)
Sinisten kehässä päästiin vielä jatkoon, mutta ei kuitenkaan neljän parhaan joukkoon.
Mitäpä muuta olisi voinut odottaa rumalta villakoiralta, niin kuin jotkut noin 3. luokkalaiset tytöt totesi tiistaina Hämeenlinnassa :)
"Katso villakoira" Sanoi toinen tytöistä
Johon toinen totesi "Ruma villakoira!"

Olkoon vaikka villakoira, mutta ei se ruma ole ;)


4 kommenttia:

 1. Hienostihan teillä meni, hyvä hyvä. :)
  Monasti me kakslahkeiset meinataan ottaa turhia paineita...
  joten saas nähdä millasta se meillä sitten on..

  VastaaPoista
 2. No niin meni! Täysin yli odotusten :)

  VastaaPoista
 3. Wou! Onnea!! Ruma villakoira -kommentti kyllä pistää hymyilyttämään:))

  VastaaPoista
 4. Edellisen buvven aikana tuli eläinlääkärin odotusaulassa joku rouva puhumaan koiran turkinhoidon tärkeydestä. Nyökyttelin, olen samaa mieltä. Hieman kyllä olin ihmeissäni, että mistä moinen avautuminen. No, selvisihän se. Rouva luuli minulla olevan hihnassa suursnautserin :)
  Kerran taas edellisen mustaterrierin kanssa lenkkeillessä eräs hyvin närkästynyt vanha rouva huusi, että jos ottaa villakoiran pitäisi sen turkki pitää kunnossa. Myönsi olevani täsmälleen samaa mieltä, sitten tiedustelin että missä tällaisia huonostipidettyjä villakoiria mahtaa olla kun tämä tässä on mustaterrieri? ;) Siihen rouva ei virkkanut enää mitään, lähti vain pois :)

  Seuraava näyttelykoitos meillä on 20.7 tampereen pentunäyttelyssä.

  VastaaPoista