keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Töppösten kuulumiset

Puput voivat hyvin ja paksusti.
Unski on selvästi kerännyt "pientä" vararavintoa itseensä kun talven ajan kanit ovat olleet vapaalla ruokinnalla. Nyt alkaa sitten herralla kuntokuuri ja ravintoakin aletaan vähän säännöstelemään, kun ilmat ovat lämmenneet.
Esteri on kyllä kuosissa. Rouva on oikein sutjakassa kunnossa, mutta se onkin talven aikana kuluttanutkin jotakin. Pääosin ulkona on talvella näkynyt Esteri pomppimassa, kun Unski on mököttänyt pesäluolassa. Luolassa, todellakin luolassa... Pupuillahan siis on mahdollisuus kaksiosaiseen sisätilaan jossa toinen osa on lämmitetty +5 asteiseksi ja toinen on hiukan viileämpi. Pömpeli on täynnä pahnoja joihin kaivautua. Kanit eivät ole vissiin sisällä käyneetkään. Eivät koko talvena. Ne asuivat koko talven kaivamassaan luolassa. No pääasia, että pariskunta oli tyytyväisiä ja hyvin tarkeni. Lykkäsin niille kyllä RUTI-Rexiä luolan suusta sisälle ja sinne ne oli pesään kuljetettu. Kovin näytti herrasväellä olleen viihtyisä koti, kun sitä pääsin toisesta sisäänkäynnistä tässä kevään tullen kurkistamaan.

Pupulan kevätsiivous on nyt tehty ja kannoin pihatien kuusista karsimamme oksat tarhaan. Oksista värkätty maja oli menestys ja siellä nuo nyt näyttävät päikkärinsäkin köllivän  :)
Laajennussuunnitelmia ja mittauksia tehtiin ja tämän kevään/kesän aikana tarhaa laajennetaan niin, että kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 60 neliötä. Eiköhän se ole riittävä kahdelle kanille.

Nyt on meneillään Unskilla aivan hillitön karvanlähtö. Ahkerasti olen sitä harjaillut, etteivät pupuset vain saa suolitukosta. Tarhassa käykin senpäiväinen sutina, kun pikkulinnut käy noukkimassa harjaamani ja irronneet karvat maasta pesäänsä.
Ensimmäiset vihreät herkutkin on jo saatu pihasta kerättyä :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti